media-zold.jpg (3505 bytes)
                                                                                                                                                       archivum-12.jpg (1589 bytes)

1999. január II SIÓFOKI HÍREK Egy sima, egy fordított

a kosárlabda rájátszásban

      Rájátszás a bentmaradásért. Ez annak a nyolcas csoportnak a hivatalos neve, melyben a Traubi SC Siófok küzd a továbbiakban a kosárlabda NB-I-ben. Ez még csak az első lépcső a "pokolba" vezető úthoz , mert reméljük, hogy a tavaly megismert direkt kiesési ágra nem jut el a csapat. Ehhez azonban több győzelem szükségeltetik , mert az első fordulóban a Fehérvár ellni "simát", 108-99-et, (kötelező házi feladat volt) Baján a "fordított", a vereségkövette: 53 - 34-es félidő után 105 - 74-re.
      A súlyos zakóban nemcsak a szégyen, hanem a - 31 pont a legnagyobb baj, mert ez azt jelenheti , hogy hiába adott még itthoni visszavágó lehetősége, a bajával szemben az egymás elleni összevetésben ezt az előnyt már nem nagyon lehet majd behozni. Így a csopoert első négy helyéből csak kető lesz várhatóan kiadó, az arra legnagyobb eséllyel pályázó haromnak: a siófokiaknak, a Veszprémnek, és a Nagykanizsának.
      A cél hazai szempontból tehát kitűzettetett: féltétlenülnyerni kel majd a hazai meccseket , pontosan e másik két csapat és Baja ellen. Ez a minimum, de sajnos még ez sem lesz biztosan , elég, szükségeltetik majdegy idegenbeli diadal is valamelyikük ellen a féltétlen négybe rerüléshez. Fel lehet tehát kötni a fiúknak a zöld mez alsó egységét!
                                                                                                                  Szabó Gábor