media-zold.jpg (3505 bytes)
                                                                                                                                                       archivum-12.jpg (1589 bytes)

1999. Febru'r II SIÓFOKI HÍREK A neheze most jön
A kosárlabda rájátszásban

Persze a legutóbbi Fehérvár elleni meccs után nyugodtan mondhatjuk: mihez képast? És ha már krónikások vagyunk, jegyezzük is fel az ott tőrténteket: úgy kezdődött , hogy az utolsó fehérvári csapat vezetői elutasították a siófokiak halasztási kérelmét (megjegyzendő a másik három páros ebben simán meg tidott egyezni). Nem volt mese, menni kellett. Szerencsére többen lázasan is vállalták a játékot.
        Játszani azonban nem lett volna muszáj, hiszan az Albacomp csarnokában összeomlott a technika. Sem az időmérő, sem az eredményjelző, sem a hangsító berendezés nem működött. Ötven perces idegtépővárakozás után, Vasvári Károly és Király László játékvezetők, valamint a az ellenőr Velkey Ferenc közösen úgy döntöttek , hogy a meccset ennek ellenére le kell játszani , kézi időméréssel és bekiabálással! Ennek az lett eredménye, hogy a mérkőzest a kívül állók nek voltak képesek követni. Az hogy a félidő 40 : 40 lett, csak akkor derült ki amikor végre sikerült a műszaki berndezésekbe életet lehelni a házigazdáknak.
       Szerencsére a vége 83 : 76-os siófoki győzelem. Mert ellenkező esetben lett volna óvási lehetőseg, de abba jobb nem bele gondolni.
       Abba viszont mindenkképpen bele kell, hogy a címben említett igazi neheze valóban most jön a következők szerint: 02.26-án Traubi SC-Baja,02.27-én Salgótarján-Kanizsa, Tiszaújváros-Fehérvár , 02.28-án OSC-Veszprém , 03.06-án Kanizsa-Tiszaújváros, 03.07-én Veszprém-Traubi SC.

       A 03.12-i utolsó fordulóról következő lapszámunkban tudósítunk.
                                                                                                                  Szabó Gábor