media-zold.jpg (3505 bytes)
                                                                                                                                                       archivum-12.jpg (1589 bytes) 

1999.03.011.. Siófoki Hírek

    Mínusz egy pont 

Veszprémi Egyetem- Traubi Siófok: 86 : 80 ( 36 : 38 )
Mínusz egy pont. Ennyivel kevesebb kerül a tabellán az utolsó forduló elött a Traubi Siófok neve mellé. Ennél azonban többet is veszített a csapat a Veszprém ellen. Kosaras kifejezéssel élve, a csont nélküli bentmaradás esélyét szalasztották el a játékosok.
Vagy talán nem csak ők. A mérkőzés fontosságára tekintettel, a csapatot szépszámú törzsszurkoló kísérte, akik Viktor Kuzmin edzőt sem kímélték. A konkrét szakmai munka megítélése nem a mi feladatunk. De tény, hogy egy veszprémi fiú, Horváth   Zoltán- aki az ifi meccset is végigjátszotta- 21 pontot szórt, az annak idején százhalombattai tartalékos Balogh Györggyel együtt. Mellé a két volt siófoki, Godena és Laczházi is termelt 30- at, a második félidőt kétszeres sebességgel végigszáguldó, szintén ifi korú Petőfi pedig még 10-et.
Míg a siófokiak közül egyedül Kovács Zsolt nyújtotta azt a teljesítményt, ami elvárható volt: 23- ból 6db 3- pontossal. A számát tekintve Horváth István is megdobta a magáét, 17 pontot, ebből 2 db 3- ast, de sajnos ez aznap kevés volt, mert a többiek messze lehetséges képességeik alatt szerepeltek.
A hétvégi sportszerencse azonban, mint egy jó tündér, segítségül jött a kosarasoknak is! A másik rivális a Nagykanizsa ugyanis kikapott saját otthonában a tiszaújvárosiaktól, így március 12- én, ha a Siófok legalább 3 ponttal legyőzi őket hazai pályán, akkor biztosíthatja a bentmaradást!          
                                                                      Szabó Gábor