media-zold.jpg (3505 bytes)
                                                                                                                                                       archivum-12.jpg (1589 bytes)

1999.02.28. Somogyi Hírlap         Kertész ollóval       

Traubi SC Siófok - Bajai Honvéd KK 82 : 68 (38 : 29)  

Menekül a kiesés elől a Traubi SC Siófok NB I férfi "B" csoportos kosárlabda-csapata; Kertészék a Bajai Honvéd KK együttesénel bizonyultak jobbnak 14 ponttal.

Baj volt az egyik palánk gyűrűjének a hálójával. A vendégek sehogy sem tudtak betaláni az első öt percben; egy alkalommal még a kosárból is kijött a labda (ekkor 11-0-ra vezetett a Siófok). A merkőzés ellenőre megállította a játékot, s bár Pestality Csaba játékvezető megmutatta, hogyan kell érvényes kosarat dobni , azert a biztonság kedvéért a hazaiak cspatkapitánya, Kertész Tamás egy ollóval "hitelessé tette" a gyűrűt, nehogy a vendégek utólag erre hivatkozhassanak. A szünet jót tett a bajai legénységnek; gyorsan szerztek hat pontot, de ezután újra a hazaiak akarata érvényesült. A közepes színvonalú tatálkozón két alkalommal zárkóztak fel a vendégek: előbb 30-27-re, majd 62-59-re. A hajrát egyértelműen a hazaiak bírták jobban idegekkel és erővel is. Horváth István nagyon belelendült: egymás után szórta a triplákat és a büntetőket a végére már teljesen összetört csapat benyomását keltő Bajai Honvéd ellen.

Így játszottak.

Siófok, Foki-hegyi Általános Iskola tornacsarnoka, 200néző. V.: Kollár, Pestálity.
Traubi SC Siófok: Millei (14), Kertész (6), Kovács Zs. (9/3), Horváth I. (24/9), Sipos (14/6). Csere: Gorszky (10), Kovács N. (4), Földesi (1). Edző: Viktor Kuzmin.
Jók: Horváth I., Millei, illetve Hosszú (21/3).
Viktor Kuzmin:- Nem volt szép a játék, de most vakóban csak az volt a lényeg, hogy győzzünk.

(Fónai Imre)