media-zold.jpg (3505 bytes)

traubi.gif (20523 bytes)

 archivum-12.jpg (1589 bytes)

                                                                                                                                                

1999.04.22. Siófoki Hírek

Kiesett az NB I-ből a siófoki kosárlabda csapat .     

Kiborult a Traubi(li)

Elbukta az osztályozót, harmadszor is vereséget szenvedett a Traubi Siófok a Fehérvártól április 12-én, hétfon este , 94-82 arányban. Ezzel hét élvonalban eltöltött év után minimum egy osztállyal lejjebb indulhat újra csatába az, aki esetleg hírmondóba megmarad belolük, vagy még inkább azok, akik majd a helyükre állnak. Pontosan miattuk,azidoközbenfelnevelkedett kituno utánpótlás miatt nem lehet legyinteni, és azt mondani, hogy most már, nézzünk csak elore. Ezért aztán nem lehet elmenni a kiborult "lé" mellett sem: végre le kell vonni a következtetéseket, hogy ez többé ne ismétlodhessen meg. Nem lehet tovább hagyni, "fel kell törölni" mihamarabb, mert bizonyos nyomai már így is sokáig meglátszanak majd, valószí- v nuleg. igaz, ez nem a mi mun-.` konk, a játékosok, a vezeto-r ség és a szponzorok dolga. És talán a városé is, mely nem kevés pénzzel támogatta a csapatot.

Mi egyet tehetünk ebben ahelyzetben, itt a lap hasábjain: lehet'óséget biztosítunk minden érdekeltnek, hogy elmondhassa ázt, amit eddig homály fedett. Voltak hírek, információkmenetközben,ésvannak most kiborulva is.

Indításul leírjuk a legfontosabbakat: 1998. augusztus végén alakult meg a Traubi Siófok SC, melynek elnöke, a névadó szponzor fonöke, Sal Berkovitz lett. Az ügyvezeto Vlad Kravinsky, elnökségi tagok Csutak Sándor, Kasza Péter, Antal János. A csapat két nagy ágyúval és egy centerrel megerosödve "A" csoportos célkituzésekkel indult. A Traubi elnökének akkori kijelentése szerint hosszú távú türelemmel és támogatással számolhattak. Értesüléseink szerint azonban a megígért összegeket csak októberig, azaz három hónapig folyósították. Úgy tudjuk, a három elnökségi tag és Vlad Kravinsky együttmuködése sem volt egészen felhotlen, természetesen itt is a megígért pénzek meg-, illetve meg nem léte volt a gond. A sor végén pedig a játékosok, akik ezt a leginkább megszenvedték, hiszen októbertol csak fél fizetést kaptak. A hátralék mostanra állítólag három és fél millió forint, de vannak a klubnak egyéb adósságai is, legalább ilyen tételben. Ezért is szerepelt a bevezetoben a minimum egy osztállyal lejjebb kifejezés, mert ha a tartozások nem rendezodnek, még az NB II sem jöhet szóba, hanem lehet legalulról újra kezdeni.

Mi, mint eddig, csak segíteni szeretnénk a város kosárlabda sportjának, mert úgy érezzük, kellene a húzóero, kellene egy olyan csapat, amibe érdemes lenne felkerülni, tehát a jó utánpótlás elképzelhetetlen jó felnőtt gárda nélkül!

                                                                                               Szabó Gábor