media-zold.jpg (3505 bytes)
                                                                                                                                                       archivum-12.jpg (1589 bytes)

1999.03.09. Somogyi Hírlap         Pénteken javíthatnak     

Veszprémi Egyetem SC - Traubi SC Siófok86 - 80 (36-38)

Egyik "ősi" riválisától, a szomszédvár Veszprémtől szenvedett vereséget a Traubi SC Siófok NB I B csoportos kosárlabda csapata.

Veszprém

Ahogy az lenni szokott, izgalmas és szoros mérkőzést vívott a két együttes. A hazai legénységet erősítette két exsiófoki, Godena és Laczházi is. Szünetig jobbára a Siófoknál volt az előny; Kovács Zsolt például egymás után szórta a triplákat. Pihenő után a fiatal veszprémi center , Horváth Zoltán kezdett nagy pontgyártásba. Embere, a siófoki Millei két percen belül négy személy hibapontot kapott, s kipontozódott. Ráadásul Kertész egy ütkőzés után megsérült a vállán, s nem tudta folytatni a játékot. Végül is azzal nyertek a veszprémiek , hogy centerposzton lényegesen többet produkáltak; Godena mellett az a Horváth " tündökölt, aki előzőleg végig játszotta az ifjúsági mérkőzést is ...
A rájátszás utolsó fordulójában a Traubi SC a Nagykanizsát fogadja, e héten pénteken,18 órakor. Sorsdöntő összecsapás lesz, hiszen ha a hazaiak legalább három ponttal nyernek, akkor megelőzik ellenfelüket a tabellán s a 4. helyen végeznek. Ellenkező esetben viszont a folytatásban az NB I- ben maradásért lesznek kénytelenek osztályozó mérkőzéseket vívni.
Így játszottak
Veszprém, Vetési Gimnázium tornacsarnoka, 300 néző, V: Nagy L., Dudás.

Traubi SC Siófok: Millei (12), Kovács Zs.(23/18), Gorszky (10), Horváth I.(17/6),
Sipos (9/6), Csere: Kertész (4/3), Kovács N.(4), Földesi (1). Edző: Viktor Kuzmin

Jók: Balogh (21/3), Horváth Z. (21), illetve Kovács Zs., Horváth I.,  

(Fónai)