media-zold.jpg (3505 bytes)
                                                                                                                                                       archivum-12.jpg (1589 bytes)

1999.03.14. Somogyi Hirlap

Osztályozóra ítélve

Traubi SC Siófok- Kanizsa KK DKG- East 71 - 87 (28- 50)
Osztályozót játszik idén is az NB I - ben maradásért a Traubi SC Siófok Kosárlabda csapata. Sipiosék ugyanis a  mindent eldöntő mérkőzésen saját pályájukon szenvedtek sima vereséget a nagykaniszaiaktól.
Az utolsó csoportmérkőzés tétje az volt: ha a Siófoklegalább három ponttal nyer, akkor nem kényszerül osztályozóra. Az volt a balszerencséjük, hogy éppen ellenfelüket, a Kanizsa KK DKG East gárdáját kényszeritették volna ebben az esetben erre a sorsra. A tét pedig a vendégeket doppingolta, ugyanakkor a Balaton- parti fiúkat agyonnyomta. Sok hazai drukker már a tizedik percben lemondóan legyintett kedvenc csapatára. Ekkor ugyanis 23 - 4 - re vezettek a vendégek. Hiába kiabálta be többször is egy öblös hang Milleiéknek: Itthon vagytok. Fejben bizonyos, hogy nem voltak ott...
Kevesen biztak a talpra állásban, talán Antal János, a Traubi SC elnökségi tagja sem gondolta igazán komolyan, amikor azt mondta  a szünetben: Innen szép nyerni. A hazai kosárlabdázók kisérletei továbbra is kifelé jöttek a gyürüből. Millei képtelen volt pontot szerezni, s Kovács Zsolt is csak a 31. percben talált először a gyürübe. Tulajdonképpen Horváth István és Sipos Tamás jelentette ezen az estén a siófoki együttest. A 34. percben, 69 - 45- ös kanizsai vezetésnél egész pályás letámadásra tért át a Traubi SC, fel is zárkóztek 10 pontra, de a hajrá megint a vendégeké volt.
A Traubi SC mostantól készülhet az osztályozóra: tavaly is ez a sors jutott számukra. Erre a produkcióra még az sem lehet magyarázat, amit immár egyre több úgynevezett jólértesülttől hallani, e szerint a klub hónapok óta tartozik játékosainak.
Igy játszottak:
Siófok, Foki hegyi tornacsarnok, 200 néző, V: Major L., Reisz.
Traubi SC Siófok: Millei (-), Kovács Zs. (8/6), Gorszky (6), Horváth I. (23/3), Sipos (16/3), Csere: Földesi (5/3), Csala (7), Horváth K. (2), Kovács N.( 4), Edző: Viktor Kuzmin
         
                                                                      Fónai Imre