media-zold.jpg (3505 bytes)
                                                                                                                                                       archivum-12.jpg (1589 bytes)        

1999.03.21.. Somogyi Hirlap

Hazai fiaskó

Traubi SC Siófok-   Fehérvár KC   90-95 (46-47)

Vereséggel kezdte a kiesés elkerüléséért játszott, három győztes ütközetig tartó rájátszás első hazai találkozóját a Traubi SC Siófok férfi kosárlabda-csapata.

A találkozó előtt mindenki egyöntetűen siófoki győzelmet várt, a vendég fehérváriak azonban alaposan meglepték a végig görcsösen játszó hazaiakat. Az első félidőben csak pillanatokra tudta átvenni a vezetést a Traubi a vendégektől, akik jól összpontosítottak és pontosan dobtak, így aztán szinte végig vezetve nyerték az első félidőt. Az utolsó másodpercekben Horváth triplájával jött fel egy pontra a Balaton-parti társaság. A második játékrész közepéig egyik csapat sem tudott nagyobb előnyre szert tenni, majd ekkor siófoki rövidzárlat következett. Három perc alatt 10 ponttal elhúztak a vendég székesfehérváriak, amelyet a találkozó hajrájáig meg is őriztek. A mérkőzés végére ugyan feljött öt pontnyira a Traubi SC, de nem tudta veszélyeztetni a vendégek győzelmét. Ezzel a vereséggel elúszott a hazai pálya előnye, és veszélybe került a siófokiak "B" csoportos tagsága is. Folytatás március 25-én, csütörtökön Székesfehérváron.

Így játszottak:


Siófok, Foki-hegyi Általános Iskola tornacsarnoka, 150 néző.                          V.Csizmadia,Fekete.                                                                                               Traubi SC Siófok: Millei (14), Kovács Zs. (16/6), Gorszky (6), Horváth I. (24/12),            Sipos (20/3)
Csere:Földesi (5/3), Kertész (3/3), Kovács N. (2), Csala (-).                                       Edző:Viktor Kuzmin                                                                                                       A mérkőzés alakulása. 5, perc:13-11. 10, perc 19-22  15 perc: 34-32  25. perc: 54-60     30.perc: 67-67. 35. perc: 74-83.                                                                                       Viktor Kuzmin:-
A legutóbbi vereséget-amivel lecsúsztunk a felsőházi rájátszásról - nem tudta kiheverni a csapat. Nagyon gyenge volt a védekezésünk,a következő meccsen Szekesfehérváron javítunk.                                                                                        

                                                                    Keszthelyi Zoltán