media-zold.jpg (3505 bytes)

traubi.gif (20523 bytes)

 archivum-12.jpg (1589 bytes)

 

1999.05 31.

Fiatal gárdával újra kezdenék

                            
Fiatal játékosokkal új alapokra helyezhetnénk a siófoki kosárlabdázást – nyilatkozta Vladislav Kravinsky, a Traubi SC Siófok ügyvezető elnöke. – Ha a város is mellénk áll, s a kosárlabda szurkolók is úgy akarják, igaz, egyelőre csak NB-II-ben, de továbbra is pályán maradhat a Traubi SC.

Az NB-I-nek búcsút mondott gárda tagjainak május 31.-ével lejár a szerződése. A klubelnök pedig közülük csupán két fiatal játékost látna szívesen az újjászerveződő csapatban, akikre – szerinte – hosszabb távon is számítani lehet. Csala Márton és Kovács Norbert mellett, a Siókosár Utánpótlás Klub tehetséges játékosát, Magyar Zoltánt is pályára vinné, ám őt edzője, Cseresznyés Ferenc, egyelőre még nem engedi át.

- A három siófoki játékos adná az NB II-es csapat magját – mondja Vlad Kravinsky -, akiket 16-20 éves, orosz kosárlabdázókkal erősítenénk. Így még azt is vállalnánk, hogy újra feljuttatjuk a felső osztályba a Traubi SC-t.

A név tehát nem változna, hisz a Traubi Hungária Rt. és a Vis Kft. állna továbbra is az ujjászerveződő kosárlabda csapat mögött. Vagyis, a szponzorok nem fordítanak hátat a kosárlabdának.

- Arra számítunk, hogy egy kemény, nagyon lelkes, küzdőképes csapatot tudunk felállítani, akik mellé újra felsorakoznak a szurkolók, sőt, növekszik majd a táboruk – mondja az ügyvezető elnök. – S természetesen a tehetséges utánpótlásnak is itt, helyben lenne lehetősége a továbbfejlődésre, a kibontakozásra, ami szintén nem utolsó szempont. Mi tehát így, folytatnánk. Nem titok azonban, hogy más klubok is várják az ajánlatainkat, ha e kezdeményezéssel Siófokon magunkra maradnánk.

 

Dencsi Erika